Web Analytics Made Easy - Statcounter

دفتر خبرگزاری تسنیم در آذربایجان غربی در طول روز تازه‌ترین اخبار را در قالب از گوشه و کنار استان منعکس می‌کند. ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۳ استانها آذربایجان غربی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، در بسته خبری پیش‌رو، بخشی از اخبار گوشه و کنار استان آذربایجان غربی گردآوری و در اختیار خوانندگان و مخاطبان خبرگزاری تسنیم قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دمای هوای آذربایجان غربی گرم می‌شود

کارشناس اداره پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌غربی اظهار داشت: افزایش تدریجی دمای هوای استان از روز گذشته، پنج‌شنبه آغاز شده و تا اواسط هفته آینده ادامه دارد.

یاسر اشتاد افزود: دمای هوای ارومیه در 24 ساعت گذشته بین 9 و 25 درجه سانتی‌گراد در نوسان بود که روزهای گرمی در این زمان از سال است.

وی افزود: با خروج سامانه بارشی از استان، جوی آرام و پایدار تا روز دوشنبه هفته آینده در آذربایجان‌غربی حاکم می‌شود.

رهاسازی 2400 میلیون مترمکعب آب از سدهای حوضه آبریز به دریاچه ارومیه

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی گفت: بیش از 2 هزار و 400 میلیون مترمکعب آب از 7 سد حوضه آبریز به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی جاری رهاسازی می‌شود.

لزوم انجام فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی برای جلب مشارکت در بازسازی عتبات عالیات

استاندار آذربایجان غربی گفت: برای تحقق سهم استان در بازسازی عتبات و عالیات و جلب مشارکت‌های مردمی باید فعالیت‌های فرهنگی و تبلیغی منسجمی انجام پذیرد.

وی گفت: مواکب مردمی سال گذشته تلاش‌های قابل تقدیری در رفع محرومیت و کمک به نیازمندان انجام دادند.

محمدمهدی شهریاری با اشاره به تحقق 130 درصدی سهم استان در بازسازی عتبات عالیات در سال گذشته افزود: با توجه به اینکه آذربایجان غربی به همراه چهار استان دیگر مسئولیت بازسازی سامرا را عهده دار شده می‌طلبد تا با انجام فعالیت‌های فرهنگی نسبت به انجام کامل تعهد در زمان مقرر اقدام شود.

برگزاری مانور صفر در جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی

مانور صفر برای ارزیابی آمادگی نیرو‌های امدادی در هلال احمر آذربایجان غربی برگزار شد.

به منظور ارزیابی میزان آمادگی نیرو‌های امداد و نجات و واکنش سریع جمعیت هلال احمر استان، سعید رهبر سوره مدیر عامل جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی به طور سرزده وارد جمعیت هلال احمر شهرستان نقده شد و مانور لحظه صفر را کلید زد.

نماز جمعه 26 اردیبهشت در سراسر شهرهای آذربایجان غربی برگزار نمی‌شود

در ادامه همکاری و همراهی با ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا، برای حفظ سلامتی مردم عزیز تا زمان حصول اطمینان کامل از وضعیت سفید در استان با نظر موافق نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی، نماز جمعه 26 اردیبهشت ماه 99 در مرکز استان و شهرستان های آذربایجان غربی برگزار نخواهد شد.

از گوشه و کنار یزد| پویش اهدای عاشقی با همکاری بسیج دانشجویی راه اندازی شداز گوشه‌ و کنار کردستان|تقویت زیرساخت‌های آموزشی در مناطق مرزی / تشریح شیوه‌نامه بازگشایی مدارساز گوشه و کنار آذربایجان‌غربی| کسب رتبه نخست بهبود محیط کسب و کار / معافیت پرداخت حق بیمه اهالی فرهنگ و هنرپیش بینی تولید 730 هزار تن گندم در آذربایجان غربی

جلیلی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اولویت نخست توسعه در بخش کشاورزی و زراعت در استان را توسعه کشت محصولات راهبردی از جمله گندم و چغندر اعلام و تصریح کرد: امسال در 390 هزار هکتار از اراضی زراعی استان گندم کشت شده است که پیش بینی می شود 730 هزارتن محصول برداشت شود.

وی با توجه به افزایش قیمت خرید گندم تا 2 هزار 500 تومان در سال جاری پیش بینی کرد امسال تا 600 هزار تن گندم مازاد بر مصرف از کشاورزان استان خریداری شود.

نوزدهمین محموله لوازم پزشکی به کشور از طریق مرز بازرگان وارد شد

رئیس گمرک بازرگان با اشاره به ورود نوزدهمین محموله لوازم پزشکی از طریق بازارچه مرزی ساری‌سو به کشور گفت: این محموله 95 هزار و 919 کیلوگرم  که از کشور آلمان بارگیری شده و راهی مرکز شد.

صادق نامدار گفت: این محموله شامل لوازم آزمایشگاهی، دستگاه آزمایش هماتولوژی، تیوپ دستگاه فلوسایتومتری و لوازم مصرفی دستگاه اتو آنالایزر است.

وی اضافه کرد: این محموله در پنج کامیون حمل می‌شود که  ارزش آن به بیش از  749 هزار یورو می رسد.

به گفته نامدار نخستین محموله دارویی خریداری شده از کشور آلمان نیز 50 روز پیش به میزان 26 تن از طریق همین بازارچه وارد کشور شد.

بازارچه «ساری‌سو» بازاری مرزی در نزدیکی ماکو بوده که در بین حوزه شهرستان ماکو و شهر مرزی دوغوبایزید در استان آغری ترکیه واقع شده است.

1.5 میلیارد تومان برای مرمت بازار ارومیه هزینه شده است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعی دستی آذربایجان‌غربی گفت: بازار ارومیه به عنوان مجموعه‌ای تاریخی و بهم پیوسته به طور مستمر مورد مرمت قرار گرفته است.

وی افزود: یکی از برنامه‌های مدنظر، برچینی شیروانی‌های موجود در بخش شمالی بازار، سبک‌سازی سقف و اجرای ایزولاسیون است.

جباری تصریح کرد: بخش‌هایی از هزینه‌های مربوط به مرمت بازار با همکاری سازمان عمران و بهسازی فضاهای شهری و شورای شهر ارومیه تامین شده است.

تعداد سامانه های هوشمند ثبت تخلفات عبور و مرور در آذربایجان غربی به عدد 38 رسید

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی با اعلام این خبر گفت: به منظور بهبود شاخص‌های ایمنی در جاده‌های استان و کاهش میزان تخلفات سرعت و سوانح رانندگی 41 سامانه هوشمند ثبت تخلفات عبور و مرور در سطح استان در حال اجرا بوده که از این تعداد 38 سامانه به بهره برداری رسیده است.

عبدالحسین علی اکبری گفت: از قابلیت‌های این سامانه می‌توان به ثبت سرعت لحظه‌ای، تصویربرداری از تمامی خودروهای عبوری و سرعت سنجی آن‌ها به تفکیک خودرو های سبک و سنگین در طول شبانه روز اشاره کرد.

وی یادآورشد: ثبت سرعت متوسط یکی از قابلیت‌های مهم و اساسی این سامانه‌ها را شامل می‌شود به طوریکه با تعیین فاصله مکانی دو سرعت سنج متوالی و با عبور هر خودرو از آن دو سرعت سنج، سرعت متوسط خودرو در طول مسیر محاسبه و در صورت تخلف نسبت به صدور جریمه از طریق سیستم اقدام می‌شود و همچنین سامانه‌های هوشمند ثبت تخلفات عبور و مرور می‌توانند عدم استفاده از کمربند ایمنی و استفاده از تلفن همراه را نیز به عنوان یکی از پرخطرترین تخلفات رانندگی ثبت کنند.

انتهای پیام/7548/ح

R7548/P/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آذربایجان غربی آذربایجان غربی جمعیت هلال احمر گوشه و کنار دمای هوای پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۵۵۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: حجم آب مورد نیاز برای تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه ۶ میلیارد متر مکعب است که با توجه به تبخیر سالانه ۲ میلیارد متر مکعب و میزان ورودی آب به دریاچه، نیازمند زمان لازم و برنامه‌ریزی منسجم از جمله مراقبت، رصد و اجرای برنامه‌های نرم‌افزاری هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، محمدصادق معتمدیان در برنامه صف اول شبکه سراسری خبر وسعت دریاچه ارومیه را در حال حاضر ۲ هزار کیلومتر مربع عنوان و اظهار کرد: وسعت دریاچه ارومیه نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل ۵۶۰ کیلومتر مربع افزایش یافته و حجم آب دریاچه نیز با ۶۰۰ میلیون مترمکعب افزایش نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، به ۲.۵ میلیارد متر مکعب رسیده و از لحاظ ارتفاعی نیز تراز آب ۲۰ سانتی‌متر افزایش یافته است.

وی در ادامه سخنان خود مشکل دریاچه ارومیه را در دو بخش تغییر اقلیم و کاهش بارندگی‌ها و افزایش دما، همچنین مداخلات انسانی از جمله توسعه بخش کشاورزی و افزایش کاشت محصولات پرآب‌بر عنوان کرد و افزود: از سال ۱۳۷۷ شاهد روند نزولی آب دریاچه ارومیه بودیم و در مدت ۲۵ سال اخیر وضعیت دریاچه ارومیه به شکل کنونی درآمده است.

استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به اجرای برنامه‌های مختلف سخت‌افزاری در دولت‌های مختلف در راستای احیای دریاچه ارومیه گفت: در این مدت در حوزه نرم‌افزاری احیای دریاچه ارومیه کوتاهی شده است و ما شاهد افزایش ۱۴۰ هزار هکتاری باغ‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه هستیم و این مسئله موجب افزایش روند مصرف آب کشاورزی در این حوضه شده است.

معتمدیان با اشاره به حجم مصرف آب در برخی از محصولات پرآب بر در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، عنوان کرد: مصرف آب باغات سیب و محصولات چغندرقند و یونجه ۵۷ درصد از آب کشاورزی حوضه دریاچه ارومیه است و این مسئله ضرورت استفاده از محصولات جایگزین از جمله محصولات کم آب بر و تغییر الگوی کشت را در این حوضه افزایش می‌دهد.

وی رویکرد اصلی ستاد احیای دریاچه ارومیه را اجرای برنامه‌های نرم‌افزاری و تغییر الگوی کشت عنوان کرده و ادامه داد: علیرغم وجود مشکلات موجود در این مسیر از جمله ۷۳ هزار حلقه چاه غیرمجاز، با تاکید رئیس جمهور و مخبر رئیس کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، در کنار تأمین معیشت مردم الگوی مناسب مدیریت مصرف آب در این حوضه طراحی و اجرا می‌شود.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در ادامه با قدردانی از تلاش دولت‌های گذشته در اجرای پروژه‌های مختلف سخت‌افزاری احیای دریاچه، تصریح کرد: با نگاه ویژه دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور و با اختصاص اعتبارات مورد نیاز، بسیاری از پروژه‌های نیمه تمام احیای دریاچه ارومیه در این دولت به پایان رسیده و هر سه ماه شاهد افتتاح و بهره‌برداری از یکی از پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه هستیم.

معتمدیان افتتاح تونل انتقال آب از کانی‌سیب را یکی از مهم‌ترین پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه عنوان کرده و گفت: با عزم جدی دولت و به ویژه وزارت نیرو و پیگیری‌های انجام شده و تأمین اعتبارات مورد نیاز، این پروژه به دست رئیس جمهور محترم در ۵ اسفند ماه ۱۴۰۱ به بهره‌برداری رسید.

وی با اشاره به رهاسازی آب از پشت سدهای استان در راستای احیای دریاچه ارومیه افزود: در کنار انتقال ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب از کانی‌سیب، از آذر ماه سال گذشته بر اساس مطالعات و برآوردهای انجام شده، حق‌آبه دریاچه ارومیه از پشت سدهای مهاباد، بوکان، تکاب و چراغ ویس سقز به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده است.

معتمدیان با اشاره به اینکه در حال حاضر روزانه حدود ۳۰ میلیون متر مکعب از طریق رهاسازی آب، به دریاچه ارومیه آب هدایت می‌شود و این روند تا دو هفته آینده ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: با توجه به بارش‌های اخیر، پیش بینی می‌شود حجم آب دریاچه ارومیه تا ۳ میلیارد متر مکعب افزایش یابد.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده در ستاد دریاچه ارومیه برای هدایت یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب حق‌آبه از طریق رهاسازی آب از سدهای حوضه آبریز دریاچه و همچنین رودخانه‌های فاقد سد بود که خوشبختانه این میزان به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب نیز افزایش یافته و این نشان از اثرات مدیریتی و کنترل‌های لازم در روند رهاسازی و انتقال آب به دریاچه ارومیه و مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی است.

معتمدیان گفت: در حوزه سخت‌افزاری پروژه نیمه تمام خط انتقال بادین‌آباد به طول چهار و نیم کیلومتر در راستای انتقال ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب به پشت سد کانی‌سیب و انتقال از طریق تونل به دریاچه که با تلاش‌های شبانه‌روزی در حال اجراست و پیش بینی می‌شود تا پایان اردیبهشت ماه به اتمام می‌رسد.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با قدردانی از حمایت‌های رئیس جمهور از مطالبه ملی احیای دریاچه، گفت: در دولت سیزدهم با حمایت ریاست جمهوری و تعامل و همکاری وزارتخانه‌ها و تمامی دستگاه‌های متولی، روند احیای دریاچه ارومیه با جدیت دنبال شده است.

معتمدیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه حق‌آبه تالاب‌های دریاچه ارومیه در سال ۱۴۰۱ حدود ۶۵ میلیون مترمکعب تعیین شده بود، افزود: تاکنون ۹۰ میلیون مترمکعب آب از سدها به سمت تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه هدایت شده و این مسئله موجب تثبیت و احیای این تالاب شد.

وی همچنین با بیان اینکه شرایط خوب دریاچه ارومیه و تالاب‌ها، نشاط اجتماعی را برای جامعه به ارمغان آورده، خاطرنشان کرد: بهبود وضعیت دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن، آثار خوب زیست محیطی و میزبانی از صدها هزار پرنده مهاجر را فراهم کرده است.

معتمدیان به استقبال گردشگران نوروزی و مسافران از بهبود شرایط دریاچه ارومیه نیز اشاره کرده و یادآور شد: با همکاری دستگاه‌های مختلف در راستای اجرای برنامه‌های فرهنگی احیای دریاچه ارومیه، اخیراً برنامه باشکوهی در ساحل دریاچه برگزار شد که با استقبال بی نظیر مردم روبرو شد و این مسئله علاقه ویژه مردم به دریاچه ارومیه را نشان داد.

وی همچنین با بیان اینکه برای احیای کامل دریاچه ارومیه حجم آب آن باید به ۱۴ میلیارد مترمکعب برسد، اضافه کرد: حجم آب مورد نیاز برای تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه نیز ۶ میلیارد مترمکعب است که با توجه به تبخیر سالانه ۲ میلیارد مترمکعب و میزان ورودی آب به دریاچه، نیازمند زمان لازم و یک برنامه‌ریزی منسجم از جمله مراقبت، رصد و اجرای برنامه‌های نرم افزاری هستیم.

معتمدیان در ادامه با اشاره به رویکردهای نرم‌افزاری احیای دریاچه ارومیه در کنار اهمیت صیانت و ارتقای معیشت مردم، افزود: در راستای تغییر الگوی کشت در شمال آذربایجان‌غربی، طرح ۳ هزار هکتاری کاشت درختان کم آب‌بر پسته و گردو اجرا شده است و این طرح می‌تواند به عنوان یک طرح نمونه در جایگزینی کاشت درختان گردو و پسته به جای درختان سیب در راستای افزایش درآمد کشاورزان و کاهش آب مصرفی در حوزه کشاورزی به باغداران معرفی شود.

دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به رویکرد دولت سیزدهم مبنی بر مردمی‌سازی امور نیز اشاره کرده و یادآور شد: همراهی مردم در اجرای سیاست‌هایی چون تغییر الگوی کشت، نیازمند تبیین برنامه‌ها و آگاهی مردم با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها بویژه صدا و سیما و شبکه‌های اجتماعی است.

معتمدیان همچنین با اشاره به اختصاص ۶ هزار میلیارد تومان برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه در دولت سیزدهم، افزود: در کنار اجرای طرح کشت جایگزین، استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری و تداوم نهضت گلخانه‌ای نیز در خصوص احیای دریاچه ارومیه با جدیت دنبال می‌شود.

وی در پایان با تاکید بر اینکه مردم نقش اصلی را در حوزه نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه دارند، تصریح کرد: مردم منطقه در کنار همراهی برای اجرای طرح تغییر الگوی کشت که افزایش درآمد را نیز به دنبال خواهد داشت، با جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز از حق‌آبه دریاچه ارومیه، همکاری لازم را با دستگاه‌های مربوطه داشته باشند.

کد خبر 751238

دیگر خبرها

  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد
  • ۷۱ درصد از حجم سدهای آذربایجان‌غربی پر آب است
  • دمای هوای آذربایجان‌غربی کاهش می‌یابد
  • ۷۱ درصد از حجم سد‌های آذربایجان‌غربی پر آب است
  • جوابیه آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه
  • حضور استاندار آذربایجان غربی در برنامه صف اول شبکه خبر
  • پرشدگی ۸۱ درصدی سدهای خوزستان با بارش های اخیر
  • سیلاب‌های خوزستان با مدیریت سدها مهار شد/ ذخیره سدها به 81 درصد رسید
  • ۸۱ درصد مخازن سدهای خوزستان پر شد/ آخرین وضعیت سد دز